Himmelsk fruktsalat med mynte- og limekrem

Tidsbruk 25 minutter
17 ingredienser
212 planlagt
Himmelsk fruktsalat med mynte- og limekrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne dessertklassikeren kan lages av frukten og bærene du har tilgjengelig. Og husk at krydderlaken er forskjellen på god og himmelsk fruktsalat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Marinade

1,5 dl
Eplejuice
75 g
Sukker
0,8 stk
Vaniljestang
3 stk
Stjerneanis
1,5 stk
Kanelstenger

Frukt og bær

2,3 stk
Pærer
2,3 stk
Epler
2,3 stk
Appelsiner
150 g
Druer
0,4 stk
Ananas
0,4 stk
Melon
375 g
Jordbær
112,5 g
Mandler

Mynte- og limekrem

0,8 stk
Crème fraîche
2,3 ss
Melis
1,5 stk
Lime, skall og saft
0,4 potte
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å koke marinaden. kok opp eplejuice sammen med sukker og vaniljestang som er delt på langs. Ta en kniv og skrap ut vaniljefrøene. Ha vaniljestang og frø i marinaden, tilsett stjerneanis og kanelstang. Kok i 3 minutter og avkjøl.

Trinn 2

Skrell og kutt frukten og bland med marinaden. Til fruktsalat kan du bruke den frukten du har. La gjerne frukten marineres natten over. Tilsett oppdelte jordbær og hakkede og ristede mandler ved servering. Server med mynte- og limekrem.

Trinn 3

Mynte- og limekrem: Bland crème fraîche med melis, finrevet limeskall og limesaft. Tilsett hakket mynte til slutt.