Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt ytrefilet med søtpotet

Tidsbruk 120 minutter
12 ingredienser
389 planlagt
Helstekt ytrefilet med søtpotet
Legg oppskrift
i handlelapp
Ytrefileten får et eksotisk preg av kanel, paprika og pepper – og får følge av en rik og sødmefull grønnsaksblanding. Enkelt og fantastisk godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ytrefilet

525 g
Ytrefilet av Storfe
0,8 klype
Kanel
0,8 ts
Malt paprika
0,4 ts
Kajennepepper
0,8 ss
Solsikkeolje
1,5 ss
Smør

Marinade

0,8 stk
Appelsin
3 ss
Olivenolje
0,8 ss
Smør

Grønnsaker

300 g
Søtpotet
15 stk
Sjalottløk
2,3 ss
Kruspersille

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 180°C. Bland kanel, malt paprika, kajennepepper, salt og pepper og gni krydderet på fileten. Brun den godt i olje og smør i glovarm panne. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og sett kjøttet i ovnen. Stek til kjernetemperaturen når 57°C. Ta ut steken og la den hvile mens du steker grønnsakene. Hvis du bruker grill, svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.

Trinn 2

Trinn 2

Mise en place: Søtpotet

Trinn 3

Trinn 3

Marinade: Rasp halvparten av appelsinskallet og bland det med appelsinsaft, olivenolje, mykt smør, salt og pepper i en bolle.

Trinn 4

Trinn 4

Rens og skjær søtpotet i båter. Ta skallet av sjalottløken og bruk den hel. Bland det godt med marinaden. Legg grønnsakene utover en langpanne, skru ovnen opp til 190°C og stek til grønnsakene er gylne og møre, ca 30 minutter. Hvis du bruker grill, legg grønnsakene utover en aluminiumsform og stek på indirekte varme til grønnsakene er gylne og møre. Skjær kjøttet i skiver og server med grønnsaker og rause mengder hakket frisk persille på toppen.