Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt urtemarinert lammestek med tilbehør

29 ingredienser
170 planlagt
Helstekt urtemarinert lammestek med tilbehør
Legg oppskrift
i handlelapp
Påsken blir ikke helt den samme uten! Bruk god tid, lav temperatur og steketermometer – da blir lammet best.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Urtemarinert lammestek

1,2 kg
Surret lammestek
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Hakket frisk timian
1 ss
Hakket frisk rosmarin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0,5 dl
Olivenolje
0,5 l
Vann
1 ss
Hvitvinseddik

Hasselback rotgrønnsker

2 stk
Gulrøtter
2 stk
Pastinakker
2 stk
Persillerøtter
0,3 stk
Sellerirot
75 g
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Smørstekt brokkoli

1 stk
Brokkoli
1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
25 g
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Sennepssaus

1 ss
Diljonsennep
2 ts
Sitronsaft
0,8 ts
Maizena
2 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Urtemarinert lammestek: Forvarm stekeovnen til 170 °C, varmluft. Lag små snitt med en liten spiss kniv i lammekjøttet og fyll med skivet hvitløk. Bland de hakkede urtene med salt, pepper og olivenolje. Smør urteblandingen på lammesteken og legg den i en dyp langpanne.

Trinn 2

Stek i 1 time og 30 minutter. Kjernetemperatur skal være 62 grader for rosa lammestek. Den siste halvtimen tilsettes hvitvin og vann i den dype langpannen. Ta steken ut av ovnen og la den avkjøle i 10 minutter før den pakkes i aluminiumsfolie og et håndkle for å hvile i minst 30 minutter. Sil lammesjyen fra langpannen og ta vare på den til sennepssausen. Skjær opp i pene skiver og server sammen med fløtegratinerte poteter, smørstekt brokkoli og sennepssaus.

Trinn 3

Hasselback rotgrønnsaker: Forvarm stekeovnen til 200 °C, varmluft. Skrell alle grønnsakene. Del i passelige biter. Skjær i tynne skiver, men ikke helt igjennom. De skal henge sammen i bunnen. Legg alle grønnsakene i en ildfast form med den skivede siden opp. Smelt smør og tilsett salt og nykvernet pepper. Pensle godt med smør over grønnsakene og sett formen inn i ovnen. Stek i ca. 30 minutter til de er møre og gylne.

Trinn 4

Smørstekt brokkoli: Smelt smøret i en wok eller dyp panne og tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk. Ha i brokkolibuketter og stek i 3 minutter under omrøring. Smak til med salt og nykvernet pepper. Stekt brokkoli har en deilig nøtteaktig smak.

Trinn 5

Sennepssaus: Kok opp lammekraften fra stekingen. Tilsett Dijonsennep og sitronsaft. Kok opp og smak til med sukker, salt og pepper. Jevn sausen med Maizena utrørt i litt kaldt vann.

Tips!

Legg grillspyd eller spisepinner på hver side av grønnsaken og skjær ned mot pinnene . Det vil hindre at du skjærer helt gjennom.