Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt Stangekylling med skogsopp

Tidsbruk 150 minutter
18 ingredienser
326 planlagt
Helstekt Stangekylling med skogsopp
Legg oppskrift
i handlelapp
Ved å stappe finhakket sopp under kyllingskinnet får det milde, saftige kjøttet en delikat og dyp soppsmak. Server med smørkokte aspargesbønner og kremet portvinssaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

0,8 stk
Stangekylling, ca 1500 g
0,8 pose
Soppblanding
0,8 ts
Malt hvit pepper
2,3 ss
Smør
0,8 ss
Salt

Portvinsaus

0,8 dl
Hvitvin eller eplejuice
0,8 terning
Kyllingbuljong
3,8 dl
Vann til buljong
0,8 dl
Portvin
1,5 ss
Cognac (Kan sløyfes)
0,8 stk
Sjalottløk
0,4 stk
Grønt eple
1,5 dl
Fløte
0,8 ts
Sitronsaft

Smørkokte aspargesbønner

225 g
Aspargesbønner
0,8 stk
Sjalottløk
0,8 ss
Hakket persille
1,5 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 170°C. Tin soppen og sil av kraften.

Trinn 2

Trinn 2

Løsne skinnet på hele kyllingbrystet med hånden. Du skal få hele hånden innunder skinnet. Finhakk soppen og dytt det under skinnet som et krydder.

Trinn 3

Trinn 3

Press skinnet på plass igjen og ha salt og pepper på kyllingen. Smør den inn med mykt smør. Stek kyllingen i ovnen i 90 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Øs stekefettet over kyllingen noen ganger underveis. Du kan sjekke om kyllingen er ferdigstekt ved å stikke en nål inn i den tykkeste delen av lårkjøttet. Siver det ut klar væske, er kyllingen ferdig. La kyllingen hvile i 20 minutter før den deles i to lår og to bryst.

Trinn 5

Trinn 5

Mise en place.

Trinn 6

Trinn 6

Kok kyllingbuljong med hvitvin, portvin, evt. cognac, finhakket sjalottløk og hakket grønt eple uten skall og kjerne.

Trinn 7

Trinn 7

Kok det ned til 2 dl og tilsett fløte.

Trinn 8

Trinn 8

Kok opp og kjør jevnt med stavmikser.

Trinn 9

Trinn 9

Sil sausen og kok opp igjen. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Blir sausen for tynn, kan den jevnes med litt maizena utrørt i kaldt vann.

Trinn 10

Trinn 10

Mise en place: Aspargesbønner.

Trinn 11

Trinn 11

Kok aspargesbønnene møre i lettsaltet vann i ca. 3 minutter.

Trinn 12

Trinn 12

Fres finhakket sjalottløk og persille i smør, tilsett bønnene og smak til med salt og pepper. Anrett kyllingen på fat med aspargesbønner og sausen. Server gjerne stekte poteter til.

Serveringsforslag

Istedenfor hel kylling kan du legge hakket sopp under skinnet på kyllingbryst eller -lår. Stek i ovn ved 180°C i ca. 20 minutter til kjøttet er gjennomstekt.