Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt landkylling med sitron og urter

Tidsbruk 90 minutter
11 ingredienser
1004 planlagt
Helstekt landkylling med sitron og urter
Legg oppskrift
i handlelapp
Helstekt kylling er enkel å tilberede, men storslått når den kommer på bordet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 stk
Hel landkylling
0,5 stk
Sitron, eller appelsin
1 ss
Persille, eller annen urt
1 fedd
Hvitløk
0,5 kg
Poteter, løsvekt
250 g
Sellerirot
150 g
Kålrot
1 stk
Rødbeter
0,3 ts
Salt
0,1 ts
Nykvernet pepper
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før du skal steke den. Gni den inn med salt og pepper.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 200°C (ikke bruk varmluft). Vask og riv skallet av halve sitronen. Hakk urter og hvitløk og bland dette og den gule delen av sitronskallet med smøret.

Trinn 3

Gni kyllingen inn med halvparten av urtesmøret. Del sitronen i båter, og legg et par av båtene i buken på kyllingen.

Trinn 4

Del poteter og rotgrønnsaker i båter og legg i en langpanne. Legg kyllingen på en rist og sett midt i ovnen over langpannen. Bak kyllingen i 1 time og 15 minutter. Snu litt på potetene og rotgrønnsakene underveis.

Trinn 5

Slik sjekker du at kyllingen er ferdig: Stikk en gaffel i låret på kyllingen; kommer det ut klar væske, er kyllingen klar. Stek litt til hvis væsken er rosa.

Trinn 6

Skru av ovnen, åpne ovnsdøren og la kyllingen hvile 15 minutter før du skjærer den opp. Server med poteter, rotgrønnsaker og resten av urtesmøret.