Helstekt landkylling med sitron og urter

Tidsbruk 90 minutter
11 ingredienser
1117 planlagt
Helstekt landkylling med sitron og urter
Legg oppskrift
i handlelapp
Helstekt kylling er enkel å tilberede, men storslått når den kommer på bordet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 stk
Hel landkylling
0,5 stk
Sitron, eller appelsin
1 ss
Persille, eller annen urt
1 fedd
Hvitløk
0,5 kg
Poteter, løsvekt
250 g
Sellerirot
150 g
Kålrot
1 stk
Rødbeter
0,3 ts
Salt
0,1 ts
Nykvernet pepper
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før du skal steke den. Gni den inn med salt og pepper.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 200°C (ikke bruk varmluft). Vask og riv skallet av halve sitronen. Hakk urter og hvitløk og bland dette og den gule delen av sitronskallet med smøret.

Trinn 3

Gni kyllingen inn med halvparten av urtesmøret. Del sitronen i båter, og legg et par av båtene i buken på kyllingen.

Trinn 4

Del poteter og rotgrønnsaker i båter og legg i en langpanne. Legg kyllingen på en rist og sett midt i ovnen over langpannen. Bak kyllingen i 1 time og 15 minutter. Snu litt på potetene og rotgrønnsakene underveis.

Trinn 5

Slik sjekker du at kyllingen er ferdig: Stikk en gaffel i låret på kyllingen; kommer det ut klar væske, er kyllingen klar. Stek litt til hvis væsken er rosa.

Trinn 6

Skru av ovnen, åpne ovnsdøren og la kyllingen hvile 15 minutter før du skjærer den opp. Server med poteter, rotgrønnsaker og resten av urtesmøret.