Helstekt landkylling med ovnsbakte beter og småpoteter

11 ingredienser
318 planlagt
Helstekt landkylling med ovnsbakte beter og småpoteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Det er alltid stas å servere en hel fugl! Og når sausen bare trenger oppvarming, og beter og poteter varmebehandles sammen med kyllingen i ovnen, blir dette en rett som nærmest lager seg selv.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

1 stk
Hel Landkylling
2 ss
Smør
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper

Beter og poteter

1 pakke
Betemiks
500 g
Småpoteter
2 ss
Hakket oregano
3 ss
Olje
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper

Soppsaus

1 boks
Soppsaus, Stange

Slik gjør du

Trinn 1

Gni kyllingen inn med smør, salt og pepper. Kutt beter og poteter i båter, ha dem i en langpanne og vend inn litt olje, hakket oregano, salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Legg kyllingen på rist over langpannen og stek på 200 °C i ca. 1 time og 15 minutter.

Trinn 3

Varm opp soppsaus etter anvisning på pakken. Server kyllingen med ovnsbakte beter, småpoteter og soppsaus.

Lag soppsaus fra bunnen av!
Lag soppsaus fra bunnen av!