Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt lammelår med hvitløk, koriander og persille

Tidsbruk 180 minutter
9 ingredienser
343 planlagt
Helstekt lammelår med hvitløk, koriander og persille
Legg oppskrift
i handlelapp
Påskelammet blir best hvis du bruker god tid og steketermometer. Beregn ca 3 timer på et lår på 2-3 kilo. Og denne spesielle krydderblandingen gir kjøttet det lille ekstra – både på duft og smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammelår

0,8 stk
Lammelår
2,3 ss
Smør
2,3 klype
Pepper
2,3 klype
Salt

Urteblanding

0,8 ts
Malt koriander
0,8 potte
Persille
3 fedd
Hvitløk
0,4 stk
Skall av sitron
0,4 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 200°C. Ha koriander, persille, hvitløksfedd, raspet sitronskall og olivenolje i en morter og støt det sammen til tykk saus.

Trinn 2

Gni lammelåret inn med smør. Sett det midt i ovnen i en langpanne i ca. 25 minutter til det har fått jevn fin brunfarge.

Trinn 3

Ta lammelåret ut og skru ovnen ned til 140°C. Pensle låret med urteblandingen og krydre godt med salt og pepper. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret og sett det tilbake i ovnen. Pass på at det alltid er litt vann i bunnen av langpannen. Stek låret til en kjernetemperatur på 58°C. Hvis du ønsker det gjennomstekt, la det stå til 68°C. Ta det ut og pensle for siste gang med sausen. La hvile i minimum 20 minutter på en lun plass før det skjæres opp.