Helstekt lammelår med hvitløk, koriander og persille

Tidsbruk 180 minutter
9 ingredienser
604 planlagt
Helstekt lammelår med hvitløk, koriander og persille
Legg oppskrift
i handlelapp
Påskelammet blir best hvis du bruker god tid og steketermometer. Beregn ca 3 timer på et lår på 2-3 kilo. Og denne spesielle krydderblandingen gir kjøttet det lille ekstra – både på duft og smak.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Urteblanding

0.5 dl
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Skall av sitron
1 potte
Persille
1 ts
Malt koriander

Lammelår

3 ss
Smør
1 stk
Lammelår
3 klype
Pepper
3 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 200°C. Ha koriander, persille, hvitløksfedd, raspet sitronskall og olivenolje i en morter og støt det sammen til tykk saus.

Trinn 2

Gni lammelåret inn med smør. Sett det midt i ovnen i en langpanne i ca. 25 minutter til det har fått jevn fin brunfarge.

Trinn 3

Ta lammelåret ut og skru ovnen ned til 140°C. Pensle låret med urteblandingen og krydre godt med salt og pepper. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret og sett det tilbake i ovnen. Pass på at det alltid er litt vann i bunnen av langpannen. Stek låret til en kjernetemperatur på 58°C. Hvis du ønsker det gjennomstekt, la det stå til 68°C. Ta det ut og pensle for siste gang med sausen. La hvile i minimum 20 minutter på en lun plass før det skjæres opp.