Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt kylling med rotstappe

Tidsbruk 80 minutter
14 ingredienser
112 planlagt
Helstekt kylling med rotstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Ekstra saftig kylling? Da kan det være lurt å følge denne oppskriften – husk å pensle underveis med den herlige marinaden.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
2 ss
Sitron
200 g
Kålrot
400 g
Poteter
1 dl
Matfløte Tine
1 pakke
Aspargesbønner 150 g
1 stk
Løk
1 stk
Rød chili
5 ss
Soyasaus Kikkoman
1 ss
Honning
1 ss
Paprikakrydder
5 fedd
Hvitløk
3 ss
Smør
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Bland presset sitron, 3/5 av soyasausen, honning, paprikakrydder og finhakket hvitløk (ca 1/5 av hvitløken). Bind sammen bena på kyllingen og pensle den godt med marinaden.

Trinn 2

Trinn 2

Stek ved 180-200°C i ca. 1 1/4 time. Pensle gjerne under stekingen. La kyllingen hvile 10-15 minutter før den skjæres opp.

Trinn 3

Trinn 3

Rotstappe: Skrell og kutt kålrot og poteter i biter. Kok dem møre sammen med hele, skrelte hvitløksfedd (ca 2/5 av hvitløken). Hell av vannet.

Trinn 4

Trinn 4

Varm opp fløte og smør, hell det over grønnsakene og mos det sammen til en grov stappe. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Aspargesbønner: Finhakk resten av hvitløken. Fres det sammen med bønner, hakket løk og finhakket chili i olje. Tilsett resten av soyasausen og bland.