Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Tidsbruk 90 minutter
10 ingredienser
1448 planlagt
Helstekt kylling med rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Ovnsstekt kylling lager seg nesten selv. Etter en time i stekeovnen er både kjøtt og tilbehør ferdig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

1 stk
Fersk kylling
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Smør
3 ss
Olivenolje
0,5 ts
Salt
0,5 ts
Pepper

Rotgrønnsaker

1 pakke
Miks av rotgrønnsaker
5 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 220°C. Knus hvitløksfeddene og bland med smør, olivenolje, salt og pepper. Gni kyllingen godt inn.

Trinn 2

Skrell og skjær rotgrønnsakene i grove biter, vend dem godt i olivenolje, salt og pepper.

Trinn 3

Fordel grønnsakene i en ildfast form eller langpanne. Legg kyllingen på toppen og sett formen inn i ovnen. Stek i 10 minutter, åpne døren og senk temperaturen til 180°C. Stek videre i ca. 50 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Ta ut formen og la kyllingen hvile noen minutter før den skjæres opp. Server med rotgrønnsakene.

Serveringsforslag

Legg gjerne frisk timian, rosmarin, eller andre urter etter eget ønske inni kyllingen og i formen under steking.