Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt kylling med poteter og sopp

Tidsbruk 90 minutter
9 ingredienser
211 planlagt
Helstekt kylling med poteter og sopp
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Heltent på helstekt! Tilbereder du naturell-kyllingen riktig, får du en saftig middagsfavoritt i stedet for den tørre, ferdiggrillede utgaven.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Sitron
1 stk
Løk
800 g
Poteter
1 pose
Soppblanding REMA 1000
1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
5 fedd
Hvitløk
6 ss
Olivenolje REMA 1000
2 ss
Smør
0,5 ts
Rosmarin, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Vask og skjær halvparten av sitronen(e), løk og potet i båter. Bland grønnsakene og knuste hvitløksfedd i en stor bolle med mesteparten av olivenoljen. Ha på salt og pepper og ha det i en langpanne.

Trinn 2

Trinn 2

Bind opp kyllingen. Press resten av sitronen(e). Bland mykt smør, litt olivenolje, tørket rosmarin, salt, pepper og sitronsaft.

Trinn 3

Trinn 3

Smør det på kyllingen og sett kyllingen på toppen av grønnsakene i langpannen.

Trinn 4

Trinn 4

Stek det i ovnen på 180°C i ca 70 minutter, tilsett soppen og stek videre i ca 10 minutter.

Serveringsforslag

Pakk inn kyllingen i skinke eller bacon, da blir kyllingen enda saftigere.