Helstekt kylling med poteter og sopp

Tidsbruk 90 minutter
9 ingredienser
215 planlagt
Helstekt kylling med poteter og sopp
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Heltent på helstekt! Tilbereder du naturell-kyllingen riktig, får du en saftig middagsfavoritt i stedet for den tørre, ferdiggrillede utgaven.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Sitron
1 stk
Løk
800 g
Poteter
1 pose
Soppblanding REMA 1000
1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
5 fedd
Hvitløk
6 ss
Olivenolje REMA 1000
2 ss
Smør
0,5 ts
Rosmarin, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Vask og skjær halvparten av sitronen(e), løk og potet i båter. Bland grønnsakene og knuste hvitløksfedd i en stor bolle med mesteparten av olivenoljen. Ha på salt og pepper og ha det i en langpanne.

Trinn 2

Trinn 2

Bind opp kyllingen. Press resten av sitronen(e). Bland mykt smør, litt olivenolje, tørket rosmarin, salt, pepper og sitronsaft.

Trinn 3

Trinn 3

Smør det på kyllingen og sett kyllingen på toppen av grønnsakene i langpannen.

Trinn 4

Trinn 4

Stek det i ovnen på 180°C i ca 70 minutter, tilsett soppen og stek videre i ca 10 minutter.

Serveringsforslag

Pakk inn kyllingen i skinke eller bacon, da blir kyllingen enda saftigere.