Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt kylling med ovnsbakte grønnsaker

Tidsbruk 90 minutter
11 ingredienser
137 planlagt
Helstekt kylling med ovnsbakte grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Hold deg i skinnet – og tungen rett i munn, så kan du servere skikkelig saftig kylling som er full av smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
2 ss
Rosmarin
200 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Fennikel
1 stk
Squash
1 nett
Sjalottløk
100 g
Smør
2 ts
Balsamico
7 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Bland smør, hakket rosmarin, balsamicoeddik, finhakket hvitløk (bruk 2/7 av hvitløken) og salt og pepper sammen. Løft forsiktig opp skinnet på kyllingen og fordel smørblandingen under skinnet. (Dette kan godt gjøres på forhånd, sett kyllingen i kjøleskapet og la den gjerne marinere natten over.)

Trinn 2

Trinn 2

Skrell poteter og grønnsaker og del i grove biter. Ha det i en stor ildfast form, vend inn olje, knuste hvitløksfedd (bruk 5/7 av hvitløken), salt og pepper. Sett kyllingen på toppen.

Trinn 3

Trinn 3

Sett ovnen på 200°C og stek i ca. 1 time. Stikk en kniv i låret på kyllingen - er kraften som renner ut klar, er kyllingen ferdig.