Helstekt kylling med ovnsbakte grønnsaker

Tidsbruk 90 minutter
11 ingredienser
183 planlagt
Helstekt kylling med ovnsbakte grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Hold deg i skinnet – og tungen rett i munn, så kan du servere skikkelig saftig kylling som er full av smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
2 ss
Rosmarin
200 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Fennikel
1 stk
Squash
1 nett
Sjalottløk
100 g
Smør
2 ts
Balsamico
7 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Bland smør, hakket rosmarin, balsamicoeddik, finhakket hvitløk (bruk 2/7 av hvitløken) og salt og pepper sammen. Løft forsiktig opp skinnet på kyllingen og fordel smørblandingen under skinnet. (Dette kan godt gjøres på forhånd, sett kyllingen i kjøleskapet og la den gjerne marinere natten over.)

Trinn 2

Trinn 2

Skrell poteter og grønnsaker og del i grove biter. Ha det i en stor ildfast form, vend inn olje, knuste hvitløksfedd (bruk 5/7 av hvitløken), salt og pepper. Sett kyllingen på toppen.

Trinn 3

Trinn 3

Sett ovnen på 200°C og stek i ca. 1 time. Stikk en kniv i låret på kyllingen - er kraften som renner ut klar, er kyllingen ferdig.