Hopp til innhold

Helstekt kylling med kremet eplesaus

3.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
107 planlagt
Helstekt kylling med kremet eplesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En saftig og velkrydret helstekt kylling slår de fleste måltider. Server med asparges og en nydelig kremet eplesaus. Det er enklere enn du tror.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1
Stangekylling på ca 1,6-1,8 kg
1 ts
Paprikapulver
2 potte
Kruspersille
2 fedd
Hvitløk
2 dl
Eplemost
0.5 dl
Olivenolje
1 ss
Salt
2 dl
Vann
1 klype
Salt og pepper

Eplesaus

2 dl
Fløte
2 ts
Maisstivelse

Asparges

2 stk
Asparges
10 dl
Lettsaltet vann (1 ss. per liter vann)
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 210 grader varmluft. Tørk kyllingen med kjøkkenpapir. Bland olivenolje med salt og paprikapulver. Pensle kyllingen innvendig med halvparten av oljen. Grovhakk persille og hvitløk. Putt alt i skroget på kyllingen. Sett kyllingen på en rist med en ildfast form med vann og eplemost under. Pensle med resten av oljen. Stek i ca. 45 minutter. Stikk i tykkeste del av kyllinglåret med en skarp kniv. Siver det ut klar saft er den ferdig. Siver det ut rødlig saft, stek i 10 minutter til. La hvile 20 minutter på benken.

Trinn 2

Kok sjyen ned til 2–3 dl. Tilsett fløte og jevn med maisstivelse utrørt i vann. Smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft.

Trinn 3

Brekk av nederste del på aspargesen. Skrell halve asparges fra midten og ned mot bunnen. Tynne grønne asparges behøver ikke å skrelles. Kok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter og pensle med smeltet smør ved servering.

Trinn 4

Når alt er klart: Del kyllingen opp med kniv eller fjærkresaks. Anrett på fat med urteblandingen fra skroget, asparges og gjerne mandelpoteter.