Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt kylling med italiensk grønnsakssalsa

Tidsbruk 55 minutter
7 ingredienser
24 planlagt
Helstekt kylling med italiensk grønnsakssalsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Saft suse! Den saftigste kyllingen er den du helsteker selv. Her kombineres den med ovnsstekte poteter og en frisk tomatsalsa med oliven.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
400 g
Nypoteter
2 stk
Tomat
0,5 glass
Grønne oliven u/sten REMA 1000
1 stk
Sitron
5 ss
Olivenolje REMA 1000
5 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Ha godt med salt, pepper og 3/5 av olivenoljen på kyllingen og gni den inn med knuste hvitløksfedd.

Trinn 2

Trinn 2

Vask potetene og del dem evt. i to. Legg dem i en langpanne eller ildfast form og bland med 1/5 av olivenolje, salt og pepper. Sett kyllingen på toppen. Stek i ca. 45 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene møre.

Trinn 3

Trinn 3

Grovhakk tomater og oliven. Ha på resten av olivenoljen, press over litt sitron og smak til med salt og pepper. Del opp kyllingen og server med poteter og italiensk grønnsakssalsa.

Serveringsforslag

Finhakk persille og ha det i salsaen rett før servering.