Helstekt kylling med betesalat

Tidsbruk 90 minutter
13 ingredienser
92 planlagt
Helstekt kylling med betesalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette må bli høstens søndagsfavoritt. Vakker og sunn betesalat med saftig helstekt kylling. Mye smak!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Helstekt kylling

1 stk
Stange kylling
1 stk
Sitron
1 neve
Rosmarin
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Betesalat

6 stang
Kvister timian
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Sitron
1 klype
Salt
1 stk
Pepper
0.5 dl
Olivenolje
6 stk
Rødbete/gulbete (4-5 stk.) og polkabete (1 stk.)

Slik gjør du

Trinn 1

Gni kyllingen inn med romtemperert smør, salt og nykvernet pepper.

Del sitronen i to og legg den inn i buken sammen med noen kvister rosmarin.

Stek på 200 ̊C i ca 1 time og 15 minutter.

Sjekk ved å stikke en skarp kniv inn ved lårfestet. Det skal komme klar saft ut.

La kyllingen hvile.

Trinn 2

Vask og rens betene. Del de røde og gule betene i båter og ha dem i en ildfast form.

Dryss over salt, nykvernet pepper, hakket timian, knuste hvitløksfedd og hell over olivenolje. Bland godt.

Sett betene i ovnen sammen med kyllingen og bak i 30-40 minutter, til de er møre.

Trinn 3

Skjær chioggia beten i tynne skiver. Her er det best å bruke en mandolin.

Råmariner dem med litt salt, nykvernet pepper og presset sitron og dander dem fint på toppen av de bakte betene.

TIPS

Du kan også bruke 1 pk. betemix til betesalaten.