Helstekt kylling med betesalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Hel kylling Helstekt kylling med betesalat

Helstekt kylling med betesalat

5.0 i snitt
Helstekt kylling med betesalat
Dette må bli høstens søndagsfavoritt. Vakker og sunn betesalat med saftig helstekt kylling. Mye smak!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Helstekt kylling

1 stk
Stange kylling
1 stk
Sitron
1 neve
Rosmarin
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Betesalat

6 stang
Kvister timian
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Sitron
1 klype
Salt
1 stk
Pepper
0.5 dl
Olivenolje
6 stk
Rødbete/gulbete (4-5 stk.) og polkabete (1 stk.)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Gni kyllingen inn med romtemperert smør, salt og nykvernet pepper.

    Del sitronen i to og legg den inn i buken sammen med noen kvister rosmarin.

    Stek på 200 ̊C i ca 1 time og 15 minutter.

    Sjekk ved å stikke en skarp kniv inn ved lårfestet. Det skal komme klar saft ut.

    La kyllingen hvile.

  2. Trinn 2

    Vask og rens betene. Del de røde og gule betene i båter og ha dem i en ildfast form.

    Dryss over salt, nykvernet pepper, hakket timian, knuste hvitløksfedd og hell over olivenolje. Bland godt.

    Sett betene i ovnen sammen med kyllingen og bak i 30-40 minutter, til de er møre.

  3. Trinn 3

    Skjær chioggia beten i tynne skiver. Her er det best å bruke en mandolin.

    Råmariner dem med litt salt, nykvernet pepper og presset sitron og dander dem fint på toppen av de bakte betene.

TIPS

Du kan også bruke 1 pk. betemix til betesalaten.