Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helstekt entrecôte med syltede auberginer

Tidsbruk 60 minutter
16 ingredienser
492 planlagt
Helstekt entrecôte med syltede auberginer
Legg oppskrift
i handlelapp
Fine fettmarmoreringer gjør entrecôten ekstra saftig og smakfull. Og ved å steke den hel får smakene satt seg på en annen måte enn når du steker den som biff. Her kommer den med italienskinspirert tilbehør.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Entrecôte

525 g
Entrecôte av Storfe
0,8 klype
Persille
1,5 kvist
Timian
0,8 ss
Solsikkeolje
0,8 ts
Balsamico

Syltede auberginer

1,5 stk
Aubergine
2,3 ss
Hvitvinseddik
1,5 stk
Sjalottløk
3 fedd
Hvitløk
1,5 dl
Olivenolje Primo Cutrera
0,8 kvist
Rosmarin
6 stk
Cherrytomater
0,8 ts
Kapers

Sukkererter

0,8 pose
Sukkererter
1,5 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 150°C.

Trinn 2

Trinn 2

Gni hele entrecôten inn med salt og nykvernet sort pepper. Brun den godt i solsikkeolje og smør.

Trinn 3

Trinn 3

Gni den inn med finhakkede urter, sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og etterstek til 54 ̊C kjernetemperatur. La kjøttet hvile i minst 20 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Mise en place syltede auberginer: Kutt aubergine i 1 cm terninger og vend inn hvitvinseddik. Ha finhakket sjalottløk og hvitløk i en kjele sammen med olivenolje og rosmarin. Surr til løken er myk. Tilsett aubergineterningene og bland alt godt sammen. Sett på lokk og la det små koke i ca. 5 minutter, rør jevnlig.

Trinn 5

Trinn 5

Gjør et snitt i skinnet på tomatene og legg dem i gryten sammen med kapers. Sett på lokk og la det trekke i nye 5 minutter.

Trinn 6

Trinn 6

Ta ut tomatene når de har sprukket opp og smak auberginene til med salt og nykvernet sort pepper.

Trinn 7

Trinn 7

Kok sukkerertene i smør og vann under lokk i 2 minutter. Kjøl sukkerertene umiddelbart ned i iskaldt vann. Skjær entrecôten i skiver og server med auberginer, tomater og smørkokte sukkererter. Drypp noen dråper med god balsamicoeddik rundt før servering.

Serveringsforslag

Hold hånden fram med fingrene strukket ut, men slapp av så mye som mulig. Den nedre delen på tommelen har konsistens som en tilnærmet rå biff. Beveger man tommelen mot lillefingeren, nærmer man seg en godt stekt biff.