Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Helbakt sellerirot med urte- og hvitløksmør og ristede gresskarkjerner

Tidsbruk 120 minutter
9 ingredienser
10 planlagt
Helbakt sellerirot med urte- og hvitløksmør og ristede gresskarkjerner
Klikk og dra
til kalenderen
Denne vegetarretten tar tid å lage, men er så absolutt verd innsatsen! Bruk ventetiden til noe fint, og gled deg til en annerledes smaksopplevelse.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Helbakt sellerirot

4 stk
Sellerirot
2 dl
Gresskarkjerner
1 dl
Olivenolje
300 g
Grovt salt
1 ss
Solsikkeolje

Urte- og hvitløksmør

1 dl
Friske urter
1 ss
Sitron, saft
200 g
Smør
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Vask og rens sellerirøttene. Kutt av bunnen ved rotenden slik at de står stødig. Smør dem inn med olivenolje. Spre grovt salt utover et stekebrett og plasser sellerirøttene på saltet med rotenden ned. Bak sellerirøttene i 1 ½ - 2 timer til de er møre. Avkjøl litt. Skjær lokket av sellerirøttene og grav ut sellerirotkjøttet med en skje. Stek gresskarkjernene i solsikkeolje i en stekepanne i 3 minutter til de er gylne og popper i pannen. Avkjøl på kjøkkenpapir. URTE- OG HVITLØKSMØR: Du kan bruke urter som persille, dill, gressløk eller basilikum, alene eller blandet. Bland mykt smør med finhakket hvitløk, hakkede urter og sitronsaft. Smak til med salt og nykvernet pepper. Bland sellerirotkjøttet med urte- og hvitløksmøret og ha det tilbake i skallene. Topp med ristede gresskarkjerner og server med godt brød.

Trinn 2

Fremgangsmåte Urte- og hvitløksmør: Du kan bruke urter som persille, dill, gressløk eller basilikum, alene eller blandet. Bland mykt smør med finhakket hvitløk, hakkede urter og sitronsaft. Smak til med salt og nykvernet pepper. Bland sellerirotkjøttet med urte- og hvitløksmøret og ha det tilbake i skallene. Topp med ristede gresskarkjerner og server med godt brød.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender