Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Helbakt purre med dill, ostekrem og sprøstekt løk

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
12 planlagt
Helbakt purre med dill, ostekrem og sprøstekt løk
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du ovnsbaker grønnsaker får du fram råvarenes dypeste og mest sødmefulle smaker. Denne smaksrike retten kan serveres som forrett, hovedrett og tilbehør til andre middager.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Helbakt purre

4 stk
Purre (store)
0,5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Topping

1 dl
Sprøstekt løk

Server med

0,3 pose
Godt brød

Ostekrem med dill

250 g
Kremost
1 dl
Rømme
1 potte
Dill
1 ss
Sitron, saften
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skjær vekk det mørkeste grønne delen av purrene og vask dem godt. Legg purrene på et stekebrett, hell over olivenolje og dryss med salt og nykvernet pepper. Vend godt inn.

Trinn 2

Bak purren i ca. 30 minutter til den er gyllen på utsiden og mør inni. Bland sammen alle ingrediensene til ostekremen og smak til med salt og nykvernet pepper. Spar litt dill til pynt.

Trinn 3

Skjær purrene nesten igjennom på langs og brett dem ut. Fordel ostekremen i purrene og topp med frisk dill og sprøstekt løk. Server med godt brød.