Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Hel kylling med grønnsaksris

Tidsbruk 60 minutter
10 ingredienser
51 planlagt
Hel kylling med grønnsaksris
Klikk og dra
til kalenderen
Vil du ha en saftigere kylling er dette oppskriften. Med spinat, erter og mais får du en spennende rismiks – perfekt til smaken av fugl.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
2 ss
Rosmarin
2 dl
Middagsris REMA 1000
2 pose
Babyspinat 65 g
1 pose
Erter REMA 1000
1 boks
Maiskorn REMA 1000
3 ss
Olivenolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Stekepose Normal
2 ts
Maizena Majsstivelse

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Gni kyllingen inn med olivenoljen, finhakket hvitløk og frisk hakket rosmarin. Krydre med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Sett i et steketermometer og legg i en stekepose. Bak i ovn ved 150°C til den får en kjernetemperatur på 68°C.

Trinn 3

Trinn 3

Ta ut kyllingen og la den hvile i ca 10 min. i folien. Kjernetemperaturen vil da stige ytterligere noen grader så den passerer 70°C. Stekesjyen fra posen siles over i en kjele og jevnes litt med maizena.

Trinn 4

Trinn 4

Grønnsaksris: Kok ris etter anvisning på pakken. Når risen er ferdig, vend inn spinat, tinte erter og mais. Smak evt til med mer salt, pepper og olivenolje.

Serveringsforslag

Smak gjerne til sjyen med f. eks. sennep, soyasaus eller fløte. En god salat med avokado, tomater og vårløk smaker godt til!

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender