Havrecookies med melkesjokolade og chewy cookies med daim

19 ingredienser
46 planlagt
Havrecookies med melkesjokolade og chewy cookies med daim
Legg oppskrift
i handlelapp
Cookies er så utrolig enkelt å lage, og de smaker fantastisk. Du kan også fint fryse ned disse cookiene.

Ingredienser

Havre, melkesjokolade og nøttecookies

100 g
Havregryn
75 g
Brunt sukker
100 g
Melkesjokolade, hakket
75 g
Valnøtter, hakket
1 stk
Egg, pisket lett sammen
150 g
Hvetemel
75 g
Sukker
115 g
Smør, smeltet
1 klype
Salt

Chewy cookies med daim eller melkesentrum

0,5 dl
Brunt sukker
1 stk
Egg
1 ts
Vaniljesukker
100 g
Melkesjokolade
100 g
Daimkuler
100 g
Smeltet smør
1 dl
Sukker
225 g
Hvetemel
0,5 ts
Natron
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Havre, melkesjokolade og nøttecookies: Bland sammen alle ingrediensene til en deig. Bruk så en iskremskje eller spiseskje til å fordele 18 cookies på to stekebrett. Altså 9 stk på hvert brett. Stek på 180 grader i 12-13 minutter.

Trinn 2

Chewy cookies med daim eller melkesentrum: Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smør i en kjele og la avkjøle i 10 minutter. Bruk en elektrisk håndvisp og visp sammen smeltet smør, sukker og brunt sukker i 30 sekunder. Ha i egget og visp i 10 sekunder, til det akkurat har blandet seg. I en annen bolle rører du sammen vaniljesukker, mel, natron og salt. Ha melblandingen i eggeblandingen og pisk fort sammen. Du skal nå ha en ganske tykk deig. Del deigen i to og tilsett daimkuler i den ene halvdelen. Fordel deigen med daim i i 6 like store baller på et stekebrett med bakepapir og trykk de litt ned på brettet. Med andre halvdel gjør du det litt annerledes. Ta en halvparten så stor ball av deigen og press utover på stekebrettet. Putt så en melkesjokoladefirkant i midten og fordel andre halvdel av deigballen over. Stek i ca. 10 minutter på 175 grader. Hvis du vil at de skal være myke inni steker du de til de så vidt har fått litt farge.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/