Hasselnøttkake med moccakrem og syltede plommer

Tidsbruk 60 minutter
16 ingredienser
24 planlagt
Hasselnøttkake med moccakrem og syltede plommer
Legg oppskrift
i handlelapp
Har du kakemonser i familien eller vennekretsen? I så fall kan du trygt friste dem med denne hasselnøttkaken. Servert med melkesjokolade-moccakrem og syltede plommer vil den bli husket lenge.

Velg antall personer

4 voksne
4 barn

Ingredienser

Hasselnøttbunn

300 g
Hasselnøtter
1 ss
Maisstivelse (Maizena)
7 stk
Eggehviter
300 g
Melis
1 ss
Smør til smøring av rund springform
1 ss
Hvetemel til meling av springformen

Melkesjokolade-moccakrem

1 stk
Eggeplomme
50 g
Melkesjokolade
1 dl
Sterk espressokaffe, evnt. vanlig kaffe med ekstra kaffepulver
150 g
Smør, mykt
75 g
Melis

Syltede plommer

1 dl
Eplemost
0.5 stk
Vaniljestang
300 g
Plommer
2 ts
Maisstivelse (Maizena)
50 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Hasselnøttbunn: Varm ovnen til over og undervarme 180 grader. Kjør hasselnøttene til fint mel i foodprosessor. Bland hasselnøttmelet med melis og maisstivelse. Stivpisk eggehvitene og bland med mandelmelet til en seig masse. Smør en rund springform med mykt smør og dryss på hvetemel som fordeles ut over springformkantene. Stek kaken ved 180 grader over og undervarme i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Trinn 2

Moccakrem: Pisk mykt smør luftig med melis og eggeplomme i 5 minutter til en fin krem. Kok opp kaffe og ha i opphakket sjokolade. Kok kaffesjokolade ned til det halve under omrøring med slikkepott så sausen ikke brenner seg. Avkjøl kaffesjokoladen og bland i smørkremen. Smør kremen på den avkjølte kaken i et tykt lag og pynt med noen delte hasselnøtter.

Trinn 3

Syltede plommer: Kok opp sukker med vann og vaniljestang som er delt i to og kornene skrapet ut. Bland maisstivelse med litt vann og jevne sausen med blandingen. Del plommene og ta ut kjernen. Skjær i båter og ha i kjelen med sukkersausen. Kok opp og server dem lune til hasselnøttkaken.

Tips

Hasselnøttbunnen kan gjerne fryses. Den blir faktisk bedre og saftigere av det.