Hasselbakte poteter i form

Tidsbruk 40 minutter
5 ingredienser
55 planlagt
Hasselbakte poteter i form
Legg oppskrift
i handlelapp
Hasselbakte poteter er enkelt å lage, og blir et fristende tilbehør til de fleste kjøttretter, særlig når de har fått følge av noen fedd hvitløk inn i ovnen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Poteter
2 fedd
Hvitløk
50 g
Smør
1 ts
Salt
0,5 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm en stekeovn til 200 grader varmluft.

Trinn 2

Skrell potetene og skjær tynne snitt halvveis inn i potetene med ca. 2 millimeters mellomrom. Legg i en passende ildfast form med snittflaten opp.

Trinn 3

Smelt smør med salt, pepper og hakket hvitløk og pensle potetene. Stek i 30 minutter ved 200 grader varmluft til de er pent brune og møre. Serveres straks.

Prøv også