Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Handi Gosht

Tidsbruk 80 minutter
11 ingredienser
461 planlagt
Handi Gosht
Klikk og dra
til kalenderen
En herlig lammegryte som bare blir bedre jo lenger den får stå og putre på varmen. "Handi" er navnet på den tradisjonelle leirgryta som brukes i indiske kjøkken, særlig i Punjab-området.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Lammekjøtt
1 stk
Løk
1 ss
Ingefær
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
2 dl
Yoghurt naturell Tine
4 dl
Middagsris REMA 1000
4 ss
Solsikkeolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Kajennepepper
1 ts
Gurkemeie
1 klype
Kardemomme

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Lag krydderblandingen: Bland revet ingefær, kajennepepper, gurkemeie, kardemomme og pepper (ca 2ts pepper per 400g kjøtt). Varm oljen i en vid gryte og stek finhakket løk og hvitløk på middels varme til løken blir gyllen og myk. Tilsett krydderblandingen og fres den sammen med løken.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær lammekjøttet i strimler og stek det godt.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett hermetiske tomater, ha på lokk og la det koke på middels varme til kjøttet er mørt, ca. 45 minutter. (Retten blir bedre jo lenger den koker!) Kok ris som anvist på pakken.

Trinn 4

Trinn 4

Rør inn yoghurten og la det koke videre på svak varme uten lokk i ca. 15 minutter. Retten vil få en litt kornet konsistens. Smak til med salt. Server med kokt ris.

Serveringsforslag

Server gjerne raita og naanbrød og pynt med frisk tomat og koriander på toppen. Hvis du liker kanel, tilsett gjerne 1 klype i krydderblandingen.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender