Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Hamburger med tomat- og mangosalsa

Tidsbruk 25 minutter
18 ingredienser
447 planlagt
Hamburger med tomat- og mangosalsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Alle liker en god burger! Og denne smaksrike burgeren er en garantert vinner. En enkel og rask hovedrett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hamburgere

3 stk
Hamburgere
1,5 ss
Solsikkeolje
3 klype
Maldonsalt
3 klype
Grovkvernet pepper

Stekt løk

1,5 stk
Gul løk
3 ss
Olivenolje
0,8 ss
Finkuttet persille

Agurksalat

0,8 stk
Agurk
1,5 ss
Yoghurt naturell (evt. gresk yoghurt)
0,8 fedd
Hvitløk

Tomat- og mangosalsa

1,5 stk
Tomater
0,8 stk
Vårløk
0,4 stk
Mango
0,4 stk
Rød chili
2,3 ss
Olivenolje
0,2 stk
Sitron
0,8 klype
Grovkvernet pepper
0,8 klype
Maldonsalt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Hamburgerne krydres godt med Maldonsalt og grovkvernet sort pepper. Brunes godt i solsikkeolje og etterstekes i ovn ved 160°C i ca. 6 minutter. Med en rosa kjerne blir burgeren ekstra saftig. Ta ut og la hvile i et par minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær løk i cm-tykke skiver og legg dem på stekebrett med olivenolje. Stek i ovn ved 190°C i ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og legg i en bolle. Dekk med plastfilm og romtemperer. Bland godt ved servering.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell agurken og strimle den med en rotskreller til lange bånd. Bland med yoghurt og revet hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Rens tomatene for kjerne og kutt i små terninger. Bland med finkuttet vårløk, mango i terninger, finhakket chili og olivenolje. Smak til med presset sitron, Maldonsalt og grovkvernet pepper. Topp hamburgerne med stekt løk og server tomat- og mangosalsa og agurksalat til.

Serveringsforslag

Solsikkeolje egner seg veldig godt til steking. Den tåler høye temperaturer bedre enn eksempelvis olivenolje, og gir derfor raskere en brun og sprø stekehinne.