Hakkebøff med erter og rødbeter

Tidsbruk 50 minutter
8 ingredienser
89 planlagt
Hakkebøff med erter og rødbeter
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Hakker og bukker! Jo, vær så god. Dette er en elegant taffelvariant av den danske tradisjonsretten hakkebøf. Ikke bare smaker den fabelaktig – her serverer du den som små kunstverk også.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 5%, 400 g Nordfjord
1 stk
Løk
1 stk
Tomat
1 pose
Erter REMA 1000
1 glass
Rødbeter REMA 1000
0,5 stk
Gourmetloff Mesterbakeren
300 g
Poteter
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Taffelpoteter: skrell og skjær potetene i tynne skiver, og så i strimler.

Trinn 2

Trinn 2

Stek potetstrimlene gylne i varm olje. Legg dem på kjøkkenpapir og dryss på litt salt.

Trinn 3

Trinn 3

Rør karbonadedeigen godt sammen med finhakket løk, salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Lag fire fine bøffer og stek dem på begge sider i olje, til de er medium stekte. Kjernetemperatur på 57?C for rosa biffer. Kok ertene i vann i ca. 2 minutter. Sil av vannet og lag puré med en stavmikser eller blender. Vend inn grovhakket tomat og smak til med salt og pepper. Rist loffskivene eller stek dem i litt olje i en panne. Legg ertepuré på hver loffskive, legg på bøffene og topp det hele med rødbeter og taffelpoteter.