Høstsuppe

Tidsbruk 240 minutter
9 ingredienser
1705 planlagt
Høstsuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Skal du bare lage én suppe i høst, må det bli denne smakfulle varianten! Det tar tid å koke kjøttet, men selve retten er veldig enkel å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk, saltet svineknoke
1 stk
Laurbærblad
1 ss
Nyrevet ingefær
0,5 potte
Persille
160 g
Gulrøtter
120 g
Purre
120 g
Kålrot
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Legg svineknoken i en kasserolle og dekk med vann. Ha i et laurbærblad og kok opp. La knoken småkoke i ca. 3 timer til kjøttet er mørt. Skum av underveis.

Trinn 2

Løft ut knoken og sil ca. halvparten av kraften. Erstatt ca halvparten av kraften med vann, så du unngår at suppen blir for salt. Fjern evt. det meste av fettet som flyter på overflaten. Tilsett grønnsakene og revet ingefær og la det koke i ca. 20 minutter til grønnsakene er passe møre. Riv kjøttet fra knoken og skjær det i passe store biter. Ha det i suppen, kok opp og la trekke til kjøttet er gjennomvarmt.

Trinn 3

Smak til med salt og pepper og server suppen med et dryss hakket persille.

Serveringsforslag

Kok gjerne svineknoken dagen i forveien! Server med flatbrød.