Høstsuppe med rotgrønnsaker og bogskinke

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
220 planlagt
Høstsuppe med rotgrønnsaker og bogskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
En rik og varmende høstsuppe som er veldig enkel å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
2 stk
Gulrøtter
200 g
Sellerirot
200 g
Peraillerot
2 terning
Buljongterninger
1 boks
Bokskinke
2 ss
Persille
2 ss
Smør
1 l
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rens alle grønnsakene. Skjær dem i små terninger på 1 cm.

Trinn 2

Fres hakket løk og hvitløk i en kjele sammen med smør.

Trinn 3

Tilsett de andre grønnsakene, vann, litt salt, pepper og buljongterninger. Kok opp og småkok i minimum 15 minutter.

Trinn 4

Kutt skinken i terninger og ha i suppen. Er det kraft i boksen fra skinken, ha denne også i suppen. Dette gir en god smak.

Trinn 5

Til slutt tilsettes tørket persille og suppen serveres rykende varm.

Tips!

Server gjerne med frisk bladpersille.