Høstgryte med oksehøyrygg og fløtegratinerte poteter

Tidsbruk 120 minutter
24 ingredienser
1128 planlagt
Høstgryte med oksehøyrygg og fløtegratinerte poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne oppskriften krever litt tid, men vi lover deg at den er verd det, kanskje etter å ha kommet hjem etter en frisk søndagstur. Her kan du virkelig sette det meste av den norske mathøsten på bordet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Høstgryte med oksehøyrygg

2 ss
Tomatpure
2 dl
Eplemost (eller rødvin)
2 stk
Gulrøtter
0,5 stk
Sellerirot
2 stk
Løk, grovhakket
10 fedd
Hvitløk
2 ss
Timian, fersk
1 ss
Rosmarin, fersk
2 boks
Røde bønner
0,5 potte
Persille
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
4 ts
Solsikkeolje
4 dl
Vann
2 ss
Solsikkeolje

Fløtegratinerte poteter

800 g
Poteter
1 stk
Løk, finhakket
2 fedd
Hvitløk, finhakket
2 dl
Fløte
1 dl
Melk
100 g
Gulost, revet
1,5 ts
Salt
1 ts
Hvit pepper, malt
0,8 kg
Oksehøyrygg

Slik gjør du

Trinn 1

Del oksehøyryggen i 2-3 cm terninger, salte og pepre dem. Varm en bred kjele eller jerngryte med solsikkeolje. Brun kjøttet i gryten på begge sider, salte, pepre og tilsett tomatpure. Ha i eplemost (eller rødvin) og vann, og kok i 1 time.

Trinn 2

Rens og skrell alle grønnsakene og del dem i 1-2 cm terninger. Fres grønnsakene i 3 minutter med urter og hele hvitløkfedd med skallet på. Ha de freste grønnsakene i kjøttgryten og kok i en halv time.

Trinn 3

Tilsett kokte bønner og kok i enda 15 minutter. Smak til gryten med evnt. mer salt og pepper og server med et persilledryss og fløtegratinerte poteter.

Trinn 4

Fløtegratinerte poteter: Varm ovnen til 220 grader varmluft. Skrell potetene og kutt dem i 3-4 millimeter tykke skiver. Ha dem i en kjele sammen med fløte, melk, hakket løk, hvitløk, salat og pepper. Kok opp og kok i fem minutter. Ha alt over i en ildfast form og dryss med revet ost. Sett formen i ovnen ved 220 grader og stek i 20 minutter til osten er gyllen og potetene møre.