Høstgryte Madagaskar

Tidsbruk 75 minutter
13 ingredienser
341 planlagt
Høstgryte Madagaskar
Legg oppskrift
i handlelapp
Om det koster å være Madagaskar? Tja, det koster kanskje litt tid – for denne høstgryta blir best om den får putre en stund. Til gjengjeld blir den kjapt en av høstens mest populære familiemiddager.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Lammekjøtt
2 stk
Løk
1 boks
Kidneybønner REMA 1000
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
1 pakke
Fløtegratinerte poteter Bama
3 ss
Solsikkeolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Hvetemel
6 dl
Hønsebuljong
1 stk
Laurbærblad
1 klype
Hel muskatnøtt
1 klype
Kardemomme
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kutt løk i terninger og skjær hvitløksfeddene i skiver. Brun lammekjøttet i en gryte med olje sammen med løk og hvitløk. Dryss over hvetemel, fres lett og ha i hermetiske tomater og hønsebuljong.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp med laurbærblad og la det småkoke i ca. 55 minutter til lammekjøttet er mørt. Pass på å røre i gryten en gang i blant så det ikke svir seg.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett kidneybønnene mot slutten av koketiden. Smak til med kardemomme, muskatnøtt, salt og kajennepepper. Lag fløtegratinerte poteter etter anvisning på pakken, og server det til høstgryten.

Serveringsforslag

Dryss gjerne revet ost over fløtepotetene før de gratineres. Hakket koriander på toppen smaker nydelig!