Gulrotsuppe med spisskummen og sitron

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
966 planlagt
Gulrotsuppe med spisskummen og sitron
Legg oppskrift
i handlelapp
En mettende og sødmefull middagssuppe med eksotiske krydderinnslag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Gulrotsuppe

1 kg
Gulrøtter
4 stk
Sjalottløk
0,5 ts
Spisskummen
1 l
Grønnsaksbuljong
1 boks
Kikerter
50 g
Smør

Smak til med

2 stk
Sitron
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Topp med

4 ss
Lettrømme
0,5 potte
Frisk koriander

Tilbehør

4 stk
Tortillas

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Finsnitt sjalottløken. Surr grønnsakene blanke med smør og spisskummen i en gryte i 5 minutter. Tilsett deretter buljong og kok opp. Tilsett kikerter. La koke til grønnsakene er møre.

Trinn 2

Ta av 1/4 av gulrøttene og ca 1/4 av kikertene og sett til side. Kjør resten i blender. Smak til med salt, pepper, revet sitronskall og sitronsaft. Vend inn de resterende gulrotbitene og kikertene. Server suppen i skåler, toppet med rømme og hakket koriander og med tortillas varmet i stekepannen som tilbehør.