Gulrotsuppe med kjøttboller

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
521 planlagt
Gulrotsuppe med kjøttboller
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne gulrotsuppen er både sunn og deilig og superenkel å lage!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
4 stk
Gulrøtter
2 stk
Poteter
2 dl
Matfløte
0.3 ts
Kajennepepper
2 ss
Presset sitron
1
Kjøttboller
1 potte
Persille
1 ss
Olje til steking
8 dl
Hønsebuljong (vann + buljongterning)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Surr hakket løk og hvitløk i olje til det er blankt og mykt. Spe med varm buljong og tilsett gulrøtter og poteter kuttet i biter.

Kok under lokk til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.

Trinn 2

I mellomtiden; stek kjøttbollene.

Trinn 3

Tilsett matfløte, kajennepepper og presset sitron i suppen.

Kjør suppen i food prosessor eller med stavmikser til den er helt jevn.

Smak til med salt og nykvernet pepper.

Topp suppen med stekte kjøttboller og hakket persille til de som vil ha.

TIPS

Med brød til gulrotsuppen får du et godt og mettende måltid.