Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Gulrotsuppe med ingefær

Tidsbruk 40 minutter
8 ingredienser
163 planlagt
Gulrotsuppe med ingefær
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne suppen har en oppsiktsvekkende farge – og smaker både søtt og friskt. Gulrot og ingefær er en uslåelig kobinasjon!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Gulrotsuppe

1 kg
Gulrot
1 terning
Grønnsaksbuljong
50 g
Ingefær
0,5 stk
Sitron
7 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
50 g
Smør

Topp med

1 stk
Purre

Server med

6 skive
Grovbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp buljongen.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og kutt gulrøttene i biter. Skjær purren i ringer, men spar noe av det grønne. Skrell og kutt ingefær i tynne skiver. Ha alt i kjelen med buljongen. Dekk med lokk og kok til gulrøttene er møre. Ta av noen gulrotbiter som garnityr og kjør resten i blender sammen med kraften. Smak til med smør og sitron.

Trinn 3

Trinn 3

Ha suppen i skåler og topp med gulrotbiter og den grønne delen av purren skåret i ringer. Server med grovt brød.

Serveringsforslag

Server med ristede gresskarkjerner. Fukt gresskarkjernene lett med vann og dryss på litt salt. Rist dem på et stekebrett med bakepapir til de er gylne.