Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Gulrotsuppe med ingefær

Tidsbruk 40 minutter
8 ingredienser
152 planlagt
Gulrotsuppe med ingefær
Klikk og dra
til kalenderen
Denne suppen har en oppsiktsvekkende farge – og smaker både søtt og friskt. Gulrot og ingefær er en uslåelig kobinasjon!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Gulrotsuppe

1 kg
Gulrot
1 terning
Grønnsaksbuljong
50 g
Ingefær
0,5 stk
Sitron
7 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
50 g
Smør

Topp med

1 stk
Purre

Server med

6 skive
Grovbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp buljongen.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og kutt gulrøttene i biter. Skjær purren i ringer, men spar noe av det grønne. Skrell og kutt ingefær i tynne skiver. Ha alt i kjelen med buljongen. Dekk med lokk og kok til gulrøttene er møre. Ta av noen gulrotbiter som garnityr og kjør resten i blender sammen med kraften. Smak til med smør og sitron.

Trinn 3

Trinn 3

Ha suppen i skåler og topp med gulrotbiter og den grønne delen av purren skåret i ringer. Server med grovt brød.

Serveringsforslag

Server med ristede gresskarkjerner. Fukt gresskarkjernene lett med vann og dryss på litt salt. Rist dem på et stekebrett med bakepapir til de er gylne.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender