Gulrotsuppe med ingefær
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver. Hakk hvitløk og chili og riv ingefær.
Trinn 2
Fres gulrøtter, hvitløk, chili, ingefær i solsikkeolje i solsikkeolje i ca. 3 minutter. Hvitløk brenner seg veldig fort, så følg med. Brent hvitløk smaker gjerne bittert.
Bruk en stekepanne eller en emaljert kjele for mindre oppvask.
Trinn 3
TIlsett appelsinjuice, buljongterninger og vann. Kok opp og la småkoke i ca. 15 minutter i en kjele.
Trinn 4
Kjør suppen glatt med stavmikser. Vær forsiktig så du det ikke spruter kokvarm væske.
Smak til med salt og pepper.
Trinn 5
Server suppen med terninger av mozzarellaost og cherrytomater. Pynt gjerne med litt basilikum og nykvernet pepper.
Tips
Gjør suppen spicy ved å bruke mer chilli! Da passer det fantastisk med en god kladd med crème fraîche og hvitløksbrød til.
Denne gulrotsuppen kan du også servere kald, eller som en forrett.