Gulrotsuppe med ingefær

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
702 planlagt
Gulrotsuppe med ingefær
Legg oppskrift
i handlelapp
En frisk og delikat gulrotsuppe med ingefær og et hint av appelsin. Enkle, rimelige råvarer som gir masse smak! Serveres med mozzarella og cherrytomater.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Gulrøtter
2 ss
Revet ingefær
1 stk
Chili
2 dl
Appelsinjuice
2 terning
Grønnsaksbuljong
2 stk
Mozarella
200 g
Cherrytomater
1 neve
Basilikum
2 ss
Solsikkeolje
1 l
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver. Hakk hvitløk og chili og riv ingefær.

Trinn 2

Fres gulrøtter, hvitløk, chili, ingefær i solsikkeolje i solsikkeolje i ca. 3 minutter. Hvitløk brenner seg veldig fort, så følg med. Brent hvitløk smaker gjerne bittert.

Bruk en stekepanne eller en emaljert kjele for mindre oppvask.

Trinn 3

TIlsett appelsinjuice, buljongterninger og vann. Kok opp og la småkoke i ca. 15 minutter i en kjele.

Trinn 4

Kjør suppen glatt med stavmikser. Vær forsiktig så du det ikke spruter kokvarm væske.

Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Server suppen med terninger av mozzarellaost og cherrytomater. Pynt gjerne med litt basilikum og nykvernet pepper.

Tips

Gjør suppen spicy ved å bruke mer chilli! Da passer det fantastisk med en god kladd med crème fraîche og hvitløksbrød til.

Denne gulrotsuppen kan du også servere kald, eller som en forrett.