Gulrotsuppe med fennikel

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
467 planlagt
Gulrotsuppe med fennikel
Legg oppskrift
i handlelapp
Varmt er sunt! Visste du at kokte eller stekte gulrøtter er enda sunnere enn rå? Varmen frigjør antioksidantene og gjør denne suppen både supersunn og supergod.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

8 stk
Gulrot
3 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk
2,5 dl
Yoghurt Naturell
12 dl
Grønnsaksbuljong
1 potte
Kruspersille, liten
0,5 stk
Brød, Grovt og godt bygg
1 stk
Fennikel
1 klype
Kajennepepper
4 ss
Olivneolje
1 ss
Smør
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Rasp gulrot, løk og hvitløk grovt eller del i små biter. Fres alt i smør og 3/4 av oljen i en kjele i 2-3 minutter. Tilsett hvitvinseddik og la det dampe ut. Ha i buljong og la suppen koke til alt er mørt.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør suppen smidig med stavmikser eller i blender, og smak til med salt og kajennepepper. Skjær fennikel i tynne strimler, ha på litt olivenolje, salt og kajennepepper. Bland godt.

Trinn 3

Trinn 3

Bland yoghurten med finhakket persille og smak til med salt og pepper. Server suppen med fennikelsalat, urtedressing og brød.