Gulrot og linsesuppe

Tidsbruk 15 minutter
14 ingredienser
298 planlagt
Gulrot og linsesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
En rik og spicy vegetarsuppe laget med kokosmelk, linser og gulrøtter. 

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Gul løk
2 fedd
Hvitløk 

500 g
Gulrøtter
2 pose
Røde linser

1 boks
Kokosmelk 

0,5 stk
Sitron
0,5 ts
Cayennepepper
1 bunt
Fersk koriander
2 stk
Gulrøtter, til garnityr
2 terning
Terninger grønnsaksbuljong 
1 l
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk og hvitløk og skjær gulrøtter i biter.

Trinn 2

La vannet fra linsene renne av og skyld i kaldt vann. 


Trinn 3

Fres løk i litt solsikkeolje i en kjele. Tilsett gulrøtter og hvitløk når løken har blitt myk og blank, og stek noen minutter til.

Trinn 4

Ha i røde linser, grønnsaksbuljong, kokosmelk og tilsett ca. 3/4 av vannet og kok til gulrøttene har blitt møre. 


Trinn 5

Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett mer av vannet om ønskelig og smak til med sitron, cayennepepper, salt og pepper. 
Server med finhakket koriander og strimlede gulrøtter.