Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Gulrot- og ingefærsuppe med kikertkrutonger

Tidsbruk 45 minutter
18 ingredienser
54 planlagt
Gulrot- og ingefærsuppe med kikertkrutonger
Legg oppskrift
i handlelapp
Ingefær gir spenst og kikertkrutongene tilfører sprøhet til denne vegetariske suppen laget av Dyrevernalliansen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Suppe

4 stk
Gulrøtter
3 fedd
Finhakket hvitløk
2 boks
Hakkede tomater
2 boks
Røde linser
2 ss
Revet fersk ingefær
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Rapsolje
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Kikertkrutonger

1 boks
Kikerter
2 ts
Hvitløkspulver
1 ts
Spisskummen
1 ts
Paprikapulver
0,5 ts
Gurkemeie
2 ts
Soyasaus
1 ss
Rapsolje
0,5 ts
Salt

Topp med

2 stang
Kuttet vårløk, eller koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på varmluft, 200 grader. Kutt gulrøttene i fire på langs, så du får lange "pinner". Ha gulrøttene i en ildfast form, og tilsett olje og litt salt og pepper. Bak i ovnen i ca 30 minutter, eller til gulrøttene er blitt møre.

Trinn 2

I mellomtiden steker du hvitløken i oljen, og tilsetter tomater, vann, linser og ingefær. La suppen småputre mens du venter på at gulrøttene blir møre.

Trinn 3

Hell av vannet av kikertene og bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Spre utover på bakepapir og sett det i ovnen sammen med gulrøttene. Kikertkrutongene er ferdige når de er blitt litt gyldne og crispy på utsiden, ca. 15 minutter.

Trinn 4

Når gulrøttene er klare, kan de tilsettes i suppen. Bruk stavmikser til du har en jevn suppe, server med kikertkrutonger og gjerne et grønt dryss med koriander eller vårløk.

Tips

Dersom du ønsker en mildere variant kan du redusere mengden ingefær, og tilsette litt kokosmelk i suppen.

Denne oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.