Gulrøtter med honning og appelsin

8 ingredienser
72 planlagt
Gulrøtter med honning og appelsin
Legg oppskrift
i handlelapp
Gulrøtter er både fargerikt og veldig godt som tilbehør til de fleste typer kjøtt, som and, kylling, kjøtt eller fisk. Gulrøttene får et hint av syrlig sødme når du steker dem med honning og appelsin.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 bunt
Gulrøtter
3 stk
Appelsiner
50 g
Smør (eller god olivenolje)
1 neve
Frisk mynte
1 pose
Pinjekjerner
4 ss
Flytende honning
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og skrubb gulrøttene.

Trinn 2

Press saften av appelsinene.

Trinn 3

Finn frem en panne og legg gulrøttene i pannen. Hell over appelsinsaften og tilsett honning.

Trinn 4

Hell 1 dl vann i pannen og kok opp. Senk deretter temperaturen til medium og sett på lokk. La det småkoke til gulrøttene er møre og det meste av væsken er fordampet. Tilsett smør/olje og smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Hell pinjekjernene i pannen. Hev temperaturen og la smøret glasere de vakre gulrøttene. Strø over mynteblader før servering.

Tips

Gulrøttene smaker godt til and, oksekjøtt, fisk, kylling eller svin. Du kan også servere dem til lammekjøtt eller vilt.