Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Gul ertesuppe med svineknoke

Tidsbruk 120 minutter
6 ingredienser
84 planlagt
Gul ertesuppe med svineknoke
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Ertesuppe på gamlemåten. Lager du ertesuppe fra bunnen, må måltidet forberedes litt i forkant. Resultatet blir ekstra mye og god smak, fra få ingredienser.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Saltet svineknoke ca 1 kg Nordfjord
1 stk
Tørkede gule erter
1 stk
Løk
500 g
Poteter
10 stk
Flatbrød Ideal
2 klype
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Legg ertene i rikelig med vann i ca. 12 timer.

Trinn 2

Trinn 2

Legg svineknoken til utvanning i ca. 2 timer i en stor gryte. Hell av vannet på ertene og svineknoken. Dekk svineknoken med nytt vann, kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett erter, hakket løk og timian og kok videre i ca. 1 time. Kok poteter. Når kjøttet løsner fra beinet, ta ut knoken og rens kjøttet fra beinet. Skjær det i serveringsstykker. Legg kjøttet tilbake i suppen like før servering. Smak til med pepper og evt. salt. Server med kokte poteter og flatbrød.