Gul ertesuppe med svineknoke

Tidsbruk 120 minutter
6 ingredienser
115 planlagt
Gul ertesuppe med svineknoke
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Ertesuppe på gamlemåten. Lager du ertesuppe fra bunnen, må måltidet forberedes litt i forkant. Resultatet blir ekstra mye og god smak, fra få ingredienser.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Saltet svineknoke ca 1 kg Nordfjord
1 stk
Tørkede gule erter
1 stk
Løk
500 g
Poteter
10 stk
Flatbrød Ideal
2 klype
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Legg ertene i rikelig med vann i ca. 12 timer.

Trinn 2

Trinn 2

Legg svineknoken til utvanning i ca. 2 timer i en stor gryte. Hell av vannet på ertene og svineknoken. Dekk svineknoken med nytt vann, kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett erter, hakket løk og timian og kok videre i ca. 1 time. Kok poteter. Når kjøttet løsner fra beinet, ta ut knoken og rens kjøttet fra beinet. Skjær det i serveringsstykker. Legg kjøttet tilbake i suppen like før servering. Smak til med pepper og evt. salt. Server med kokte poteter og flatbrød.