Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Grytestekt reinsdyrstek med smørstekt rosenkål

Tidsbruk 80 minutter
23 ingredienser
196 planlagt
Grytestekt reinsdyrstek med smørstekt rosenkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Vinterens beste råvarer samlet i en rett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Reinsdyrstek

0,8 kg
Reinsdyrstek
0,8 ss
Hakket timian
0,4 ss
Hakkede einebær
1,5 ss
Tyttebærsyltetøy
0,8 dl
Hvitvin
1,9 dl
Fløte
0,4 ss
Maizena
1,5 klype
Salt
1,5 klype
Pepper
0,2 dl
Solsikkeolje
0,8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smørstekt rosenkål

0,4 kg
Rosenkål
75 g
Bacon i terninger
0,8 stk
Løk
37,5 g
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Ristede persillerøtter

0,4 kg
Persillerot
0,4 neve
Hakket persille
0,2 dl
Solsikkeolje
37,5 g
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre steken med salt og pepper og brun den i olje i en jerngryte. Tilsett hakket timian, hakkede einebær, tyttebærsyltetøy, hvitvin, vann og fløte. Kok opp og sett et steketermometer i steken. Sett gryten i ovnen og stek ved 200°C i ca. 40–50 minutter, til kjernetemperaturen er 55°C.

Trinn 2

Ta steken ut av kraften og la den hvile i 10 minutter. Pakk den i aluminiumsfolie og et håndkle, da kan den holdes varm i 1–2 timer. Ved servering kan kjøttet varmes i ovnen ved 200°C i 5 minutter før det skjæres i skiver. Sil kraften og kok opp. Jevn den med maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med evt. mer salt og pepper.

Trinn 3

Smørstekt rosenkål: Rens kålen for løse blader og del hver rosenkål i to. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok rosenkålen i ca. 5 minutter til den er mør. Avkjøl i iskaldt vann. Stek bacon gyllent i smøret sammen med finhakket løk. Tilsett rosenkål og la kålen surre i baconsmøret i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Ristede persillerøtter: Skrell røttene og del dem i staver. Stek dem på middels varme i olje og smør i 15 minutter til de er møre. Krydre med salt og pepper og tilsett hakket persille når de er ferdige.

Serveringsforslag

Kjøttet kan stekes opp til 2 timer før servering.