Ribolita–gryte fra Toscana | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Gryteretter Ribolita–gryte fra Toscana

Ribolita–gryte fra Toscana

4.2 i snitt
Ribolita–gryte fra Toscana
Brød er mye brukt i italienske retter. Italienerne er nemlig flinke til å bruke gammelt brød som begynner å bli tørt. Denne gryta er en ekte koserett fra Toscana, perfekt til kjølige dager.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter, store
2 stk
Stangselleri
1 dl
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk, hakket
1 boks
Hakkede tomater
1 dl
Vann
2 boks
Hvite bønner
1 neve
Grønnkål
4 skive
Landbrød
1 klype
Salt og pepper
2 dl
Parmesan, finrevet
1 ss
Sitronskall, finrevet
1 pk
Persille, hakket

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 220 grader. Skjær løk, gulrøtter og stangselleri i små terninger. Ha olje i en gryte. Tilsett grønnsaker og la mykne i 10 min. på medium varme under omrøring. Tilsett hakket hvitløk.

  2. Trinn 2

    Tilsett tomat og 1 dl vann i gryten. Salte og pepre. Bland inn hvite bønner. La dette koke i noen minutter. Legg grønnkål på toppen. Riv brødet i biter. Hell noen dråper olivenolje over. Sett i ovnen i ca. 12 min.

  3. Trinn 3

    Server med hakket persille, finrevet sitronskall og revet parmesan over.