Ribolita–gryte fra Toscana
Brød er mye brukt i italienske retter. Italienerne er nemlig flinke til å bruke gammelt brød som begynner å bli tørt. Denne gryta er en ekte koserett fra Toscana, perfekt til kjølige dager.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 220 grader. Skjær løk, gulrøtter og stangselleri i små terninger. Ha olje i en gryte. Tilsett grønnsaker og la mykne i 10 min. på medium varme under omrøring. Tilsett hakket hvitløk.
-
Trinn 2
Tilsett tomat og 1 dl vann i gryten. Salte og pepre. Bland inn hvite bønner. La dette koke i noen minutter. Legg grønnkål på toppen. Riv brødet i biter. Hell noen dråper olivenolje over. Sett i ovnen i ca. 12 min.
-
Trinn 3
Server med hakket persille, finrevet sitronskall og revet parmesan over.
Prøv også