Grove rundstykker

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
141 planlagt
Grove rundstykker
Legg oppskrift
i handlelapp
Ferske, grove rundstykker som er enkle å lage. Lag dobbel porsjon og frys ned, så har du alltid hjemmelagde rundstykker til frokost eller matpakka.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 dl
Helmelk
25 g
Fersk gjær
120 g
Havregryn
50 g
Gresskarkjerner eller blandede kjerner
3 dl
Vann
2 ts
Salt
4 ss
Olje
1 ss
Sukker
240 g
Sammalt mel, grovt
575 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann. Ta kjelen av platen og bland inn melk. Løs opp gjær i en bakebolle, tilsett sukker og hell over melkevannet. Rør og la stå i fem minutter.

Trinn 2

Bland det tørre i en bolle (unntatt kjernene). Spe litt og litt av melblandingen i det våte, mens du elter deigen i en kjøkkenmaskin. Tilsett olje og salt. Ha i halvparten av kjernene til slutt når deigen er fast, og elt litt til.

Trinn 3

Dekk bollen med plast og la heve et lunt sted i 45 minutter.

Trinn 4

Kna deigen og del i 15 emner. Trill emnene runde og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk brettet med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i 30 minutter.

Trinn 5

Sett ovnen på 220 grader. Pensle rundstykkene med melk eller vann, og strø resten av kjernene over. Stek midt i ovnen i cirka 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist og nyt.

Oppskriften gir

15 rundstykker.