Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Grove karbonader

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
205 planlagt
Grove karbonader
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Festmat midt i uka? Karbonader er norsk tradisjonsmat som før i tiden var forbeholdt feiringer og søndagsmiddagen. Lages som regel av det magreste storfekjøttet, men smaker også utmerket med vanlig kjøttdeig. En saftig, rustikk klassiker!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Karbonader

400 g
Kjøttdeig
1 klype
Muskat
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
1 ts
Salt
2 ss
Potetmel
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Topping

1 stk
Løk, 4-pk
1 pakke
Hjertesalat
0,5 glass
Sylteagurk
4 klype
Persille
0,5 glass
Rødbeter

Brød

0,5 stk
Gourmet loff

Slik gjør du

Trinn 1

Ha kjøttdeigen i en bolle. Tilsett salt, revet muskat og nykvernet sort pepper. Rør til en seig masse. Tilsett potetmel og egg. Spe deretter med vann. Røren vil føles litt tynn. La den hvile 15-20 minutter i kjøleskapet før steking.

Trinn 2

Stek karbonadekaker i pannen med solsikkeolje til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter på hver side. (Stek gjerne en prøvekake for å smake om det er nok salt.)

Trinn 3

Kutt løk grove biter. Stek gyllent i en panne med solsikkeolje. Ha løken over karbonadene. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Vask salaten og riv den i grove biter. Server karbonader og løk på ferske loffskiver med salat, sylteagurk og syltede rødbeter. Topp med hakket persille.

Serveringsforslag

Server gjerne med majones til.