Grove karbonader

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
232 planlagt
Grove karbonader
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Festmat midt i uka? Karbonader er norsk tradisjonsmat som før i tiden var forbeholdt feiringer og søndagsmiddagen. Lages som regel av det magreste storfekjøttet, men smaker også utmerket med vanlig kjøttdeig. En saftig, rustikk klassiker!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Karbonader

400 g
Kjøttdeig
1 klype
Muskat
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
1 ts
Salt
2 ss
Potetmel
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Topping

1 stk
Løk, 4-pk
1 pakke
Hjertesalat
0,5 glass
Sylteagurk
4 klype
Persille
0,5 glass
Rødbeter

Brød

0,5 stk
Gourmet loff

Slik gjør du

Trinn 1

Ha kjøttdeigen i en bolle. Tilsett salt, revet muskat og nykvernet sort pepper. Rør til en seig masse. Tilsett potetmel og egg. Spe deretter med vann. Røren vil føles litt tynn. La den hvile 15-20 minutter i kjøleskapet før steking.

Trinn 2

Stek karbonadekaker i pannen med solsikkeolje til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter på hver side. (Stek gjerne en prøvekake for å smake om det er nok salt.)

Trinn 3

Kutt løk grove biter. Stek gyllent i en panne med solsikkeolje. Ha løken over karbonadene. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Vask salaten og riv den i grove biter. Server karbonader og løk på ferske loffskiver med salat, sylteagurk og syltede rødbeter. Topp med hakket persille.

Serveringsforslag

Server gjerne med majones til.