Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Grov kjøttpølse med smørdampede grønnsaker

Tidsbruk 35 minutter
6 ingredienser
112 planlagt
Grov kjøttpølse med smørdampede grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Den velkjente og kjære kombinasjonen av salt kjøttpølse og potetstappe med smør, er en klassiker med smaksappell hos både store og små.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Nordfjord mør
800 g
Poteter
3 dl
Lettmelk Tine
0,5 stk
Hodekål
2 stk
Gulrot
4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Stek pølsene gylne i smør.

Trinn 2

Trinn 2

Potetstappe: Skrell potetene og kok de møre i vann. Tøm av vannet. Kok opp melk og smør og rør dette inn i potetene så du får en grov stappe. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Smørdampede grønnsaker: Kutt hodekål i grove biter og høvle gulrøtter i bånd med en potetskreller. Kok opp litt vann med smør, salt og pepper og legg i grønnsakene. Damp under lokk i ca 3 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Ønsker du en fyldigere potetstappe kan du erstatte melken med fløte. Smak gjerne til med muskat, hakkede urter eller sennep.