Grov kjøttpølse med smørdampede grønnsaker

Tidsbruk 35 minutter
6 ingredienser
118 planlagt
Grov kjøttpølse med smørdampede grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Den velkjente og kjære kombinasjonen av salt kjøttpølse og potetstappe med smør, er en klassiker med smaksappell hos både store og små.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Nordfjord mør
800 g
Poteter
3 dl
Lettmelk Tine
0,5 stk
Hodekål
2 stk
Gulrot
4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Stek pølsene gylne i smør.

Trinn 2

Trinn 2

Potetstappe: Skrell potetene og kok de møre i vann. Tøm av vannet. Kok opp melk og smør og rør dette inn i potetene så du får en grov stappe. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Smørdampede grønnsaker: Kutt hodekål i grove biter og høvle gulrøtter i bånd med en potetskreller. Kok opp litt vann med smør, salt og pepper og legg i grønnsakene. Damp under lokk i ca 3 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Ønsker du en fyldigere potetstappe kan du erstatte melken med fløte. Smak gjerne til med muskat, hakkede urter eller sennep.