Risgrøt med frukt og kanelsmør
Advent til det er sagt værsågod! Denne grøtklassikeren er alltid en kjærkommen servering når det nærmer seg jul. I år lager du hele familiens førjulsfavoritt med frukt, og topper med deilig kanelsmør.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha ris og salt i en kjele med vann (4 dl vann per 360 g ris). Kok risen under lokk i 10 minutter. Tilsett melken og kok videre under stadig omrøring i ca. 40 minutter til risen er al dente.
-
Trinn 2
Skjær eple og tørkede aprikoser i biter og vend inn i grøten sammen med rosiner og appelsinskall. Smak til med sukker.
-
Trinn 3
Rør sammen kanel og smør og server en klikk på hver porsjon.
Denne grøten er også god som kald, eller som en base for søndagens riskrem.
Prøv også