Risengrynsgrøt

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mål opp risen og skyll den i kaldt vann. Ha den i en kjele med vann og kok opp og la det koke forsiktig til vannet har kokt inn i risen.
-
Trinn 2
Kok opp melken i en egen kjele. Hell på kokende varm melk, salt og sukker. Kok opp under omrøring. Pass på at grøten ikke brenner i bunnen.
-
Trinn 3
La grøten trekke, putre på svak varme i ca. 45 min til det blir en jevn og homogen grøt. Serveres med godt smør, sukker og malt kanel.
-
Trinn 4
Tips: Hvordan unngå å brenne grøten? Bruk en tykkbunnet kjele med slipp-lett belegg. Kok alltid opp melken i egen kjele før den helles i den førkokte risen. Kok forsiktig opp grøten på medium varme med omrøring i bunnen av kjelen. Kok grøten med lokk på laveste varme, rør en gang i blant til grøten er ferdig.