Grønnsakskake med potetlefse | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Grønnsakskake med potetlefse

Grønnsakskake med potetlefse

4.0 i snitt
Grønnsakskake med potetlefse
Grønnsakskake med potetlefse, bakte rotgrønnsaker, selleripure, tørkede frukter, valnøtter og krydderdressing. Denne grønnsakskaken er et fargerikt bidrag på middagsbordet! Perfekt å servere hvis du vil teste et kjøttfritt alternativ til hverdag, jul eller festmat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Grønnsakskake

1 pk
Lefser
0.5 stk
Sellerirot
1 stk
Søtpotet
2 stk
Gulrøtter
3 stk
Persillerot
1 ts
Pepper
0.2 potte
Frisk timian
0.2 potte
Frisk rosmarin
0.5 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje

Selleripure

0.5 stk
Sellerirot
0.5 dl
Rosiner
1 ts
Pepper
0.5 dl
Tranebær eller andre tørkede frukter
1 dl
Valnøtter
50 gr
Smør
1 ts
Salt

Krydderdressing

1 stk
Crème fraîche
1 ts
Malt kumin
2 ss
Limesaft
0.5 ts
Pepper
1 pose
Ruccolasalat
1 ts
Malt kanel
1 ts
Karri
1 ss
Sukker
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200 grader varmluft. Rens og skrell alle grønnsakene og del dem i ½ cm tykke skiver i ca. samme størrelse. Bland grønnsakene med salt, kvernet pepper, timian, rosmarin og olivenolje. Istedetfor persilleot kan du bruke pastinakk.

  2. Trinn 2

    Bak grønnsakene på et brett i ovnen i 20 minutter til de er møre. I mellomtiden tilbereder du selleripureen.

  3. Trinn 3

    Selleripure: Rens sellerien og kutt den i 2 cm terninger. Kok den mør i lettsaltet vann i ca. 15 minutter. Sil av vannet og kjør sellerien til pure med smør, salt og pepper. Bland i rosiner, tranebær og grovhakkede valnøtter.

  4. Trinn 4

    Krydderdressing: Bland alle ingrediensene til krydderdressingen og smak til.

  5. Trinn 5

    På et ildfast fat legger du grønnsakskaken lagvis. Lefse nederst, så et lag med selleripure, bakte grønnsaker og gjenta. Lag gjerne 4-5 lag med de peneste grønnsakene øverst.

  6. Trinn 6

    Bak grønnsakskaken i 15 minutter ved 200°C varmluft. Serveres fra fatet med ruccolasalat og krydderdressing til.