Tomatsuppe med eggerøre

Lager du tomatsuppen fra bunn av som her, får du en fyldigere suppe med mer smak. Eggerøre stekt med løk, salt og pepper passer ekstra godt til.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Bakt tomat: Tomatene deles i to på tvers og legges på smurt bakepapir. Fordel hele hvitløksfedd (ca 8/9 av hvitløken) over tomatene og drypp over litt olivenolje. Dryss på salt og pepper. Bak i ovn ved 170°C i ca 30 min.
Trinn 2
Finhakk løk og resten av hvitløken. Fres halvparten av løken og hvitløken blank i olivenolje. Ha så i tomatpuré og fres det litt sammen med løken.
Trinn 3
Ha i hakkede tomater og kok opp med buljongen. La koke i ca. 15-20 minutter. Smak til med salt og rund av med litt sukker.
Trinn 4
Eggerøre: Visp sammen egg, finhakket løk (ca halvparten av resterende løk), litt vann, salt og pepper.
Trinn 5
Stek med litt olivenolje til du får en fin og løs eggerøre.