Syd-italiensk tomatsuppe

En deilig hjemmelaget tomat- og paprikasuppe som kan spices opp med chili eller
kajennepepper. Uansett om du velger å spise den varm eller kald er den like sunn og like god!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Hakk løk, hvitløk og evt. chili og stek det i en kjele med et par spiseskjeer olivenolje. Kutt paprika i terninger og ha det i kjelen sammen med løken.
Trinn 2
Tilsett hermetiske tomater og ha i vann til det dekker, ca. 2 fingerbredder over. Kutt brødet i terninger og ha halvparten i kjelen.
Trinn 3
Kok på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett mer vann hvis det trengs. Bruk en stavmikser og kjør til du har en jevn suppe. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Trinn 4
Rist resten av brødterningene i en panne med olivenolje. Fordel suppen i tallerkener og topp med brødkrutonger, noen dråper olivenolje, nykvernet pepper og basilikumblader.
Trinn 5
Server suppen – varm eller kald!
Tips
Tilsett gjerne chili eller kajennepepper. Du kan også erstatte basilikum med mynte.