Hopp til innhold

Syd-italiensk tomatsuppe

2.4 i snitt
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
63 planlagt
Syd-italiensk tomatsuppe

En deilig hjemmelaget tomat- og paprikasuppe som kan spices opp med chili eller
kajennepepper. Uansett om du velger å spise den varm eller kald er den like sunn og like god!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
3 stk
Paprika
800 gr
Hermetiske tomater
300 gr
Brød
1 klype
Salt
1 neve
Basilikum
2 ss
Olivenolje
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Hakk løk, hvitløk og evt. chili og stek det i en kjele med et par spiseskjeer olivenolje. Kutt paprika i terninger og ha det i kjelen sammen med løken.

Trinn 2

Tilsett hermetiske tomater og ha i vann til det dekker, ca. 2 fingerbredder over. Kutt brødet i terninger og ha halvparten i kjelen.

Trinn 3

Kok på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett mer vann hvis det trengs. Bruk en stavmikser og kjør til du har en jevn suppe. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Rist resten av brødterningene i en panne med olivenolje. Fordel suppen i tallerkener og topp med brødkrutonger, noen dråper olivenolje, nykvernet pepper og basilikumblader.

Trinn 5

Server suppen – varm eller kald!

Tips

Tilsett gjerne chili eller kajennepepper. Du kan også erstatte basilikum med mynte.