Hopp til innhold

Squashsuppe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
115 planlagt
Squashsuppe

Squash er rik på fiber og har en mild smak som står veldig godt til sjømat. Prøv smakskombinasjonen i denne deilige suppen!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Squashsuppe

2 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Hvitvin (kan erstattes med litt mer sitron)
2 stk
Squash
7 dl
Grønnsaksbuljong
4 dl
Fløte
1 stk
Sitron, presset saft
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Reker

400 gr
Reker

Urter

1 neve
Persille

Slik gjør du

Trinn 1

Tin reker. Finhakk løk og hvitløk. Del squash i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt i biter på ca. 1×1 cm.

Trinn 2

Reduser (kok inn) fløten til halvparten. Fres hakket løk og hvitløk i smør i en kjele til den er blank og myk. Tilsett evt. hvitvin og la det koke litt inn før du tilsetter squash. La koke et par minutter før du tilsetter kraft/buljong og den reduserte fløten.

Trinn 3

La småkoke til squashen er mør. Kjør til en jevn suppe med stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med presset sitron, salt og pepper.

Trinn 4

Fordel reker direkte i skåler og øs suppen over. Topp med hakket persille og server!